Privélessen bestaan uit oefeningen op alle toestellen en op de mat. De training is één op één waarbij alle oefeningen worden aangepast aan uw fysiek niveau en/of eventuele blessures.

Duetlessen bestaan uit oefeningen op alle toestellen en op de mat. Er wordt getraind met een partner van hetzelfde niveau. Duetlessen zijn geschikt voor mensen zonder blessures die vertrouwd zijn met Pilates en in overleg met de trainer.

Matlessen worden in kleine groepjes van maximaal 8 personen gegeven. Met een set van gerichte grondoefeningen geeft u uw hele lichaam een diepgaande training.

PILATES IS ER OOK VOOR:

Ouderen
De meeste oefeningen worden liggend gedaan met de rug volledig gesteund. Dit is een veilige manier om sterkte, bewegingsvrijheid en coördinatie te ontwikkelen. Pilates is een uitstekende behandeling tegen osteoporose aangezien de
oefeningen evenwicht bevorderen. Tevens wordt de capaciteit om eigen gewicht te dragen ontwikkeld. Het is ook uitstekend tegen artritis aangezien de oefeningen soepelheid en mobiliteit van gewrichten bevorderen.


Golfers
Traint het lichaam zodanig dat er een optimale functie voor golf ontstaat, waarbij een goed ingesteld lichaam leidt tot een lagere handicap, langere slagen en minder blessures. De nadruk ligt op schouders en heupen, maar ook op het draaien van de romp, allemaal belangrijk voor een goede swing.


Pre/Post nataal
Vrouwen die vóór de zwangerschap vertrouwd waren met de Pilates methode kunnen door blijven trainen. Het programma wordt per fase aangepast aan de fysieke en fysiologische veranderingen zodat u uw lichaam veilig en effectief kunt blijven conditioneren. Vrouwen die geen of weinig ervaring hebben met Pilates kunnen na de bevalling beginnen om het lichaam snel terug in vorm te brengen en de benodigde energie te krijgen om voor de pasgeboren baby te zorgen.